NL PL
EN

Waarom ABU? Wat de ABU voor u betekent?

Kwaliteit
Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de ABU voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.

Vakmanschap
De goed opgeleide, professionele intercedenten van uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de ABU kennen hun markt als geen ander en hebben vakmanschap hoog in het vaandel staan. De ABU ondersteunt hen hierbij met onder meer vakinhoudelijke seminars. Specialisten van de ABU Servicedesk staan hen terzijde bij gespecialiseerde vragen op het gebied van cao's, arbeidsrecht en (sociale) wet- en regelgeving.

Transparantie
Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de ABU werken met de ABU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten, die u als opdrachtgever verzekert van transparantie en duidelijkheid.

Betrouwbaarheid
Elk uitzendbureau dat is aangesloten bij de ABU heeft ook het SNA-keurmerk en voldoet aan alle financiële en administratieve criteria waaraan een bonafide uitzendbureau wettelijk moet voldoen. Een lid dat niet meer aan de lidmaatschapseisen voldoet wordt ontzet uit het lidmaatschap. Voor u dus een extra waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Flexibele ABU-cao
ABU-uitzendondernemingen werken met de ABU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten. Deze cao biedt de inlener concrete voordelen, zoals:

  • Met de speciale 65+ regeling is het voor uitzendkrachten mogelijk om de werkzaamheden flexibel bij u voort te zetten na 65-jarige leeftijd. 
  • De ABU-cao hanteert vanaf dag één het loon dat in uw sector van toepassing is. Dit voorkomt ongelijkheid tussen uw vaste medewerkers en uitzendkrachten op de werkvloer.

Kortom, de ABU is uw garantie dat u met een vakkundige en betrouwbare uitzendonderneming van doen hebt. In de ledenlijst kunt u vinden welke uitzendorganisaties lid zijn.